İSTANBUL / KADIKÖY - Erenköy Kız Lisesi

May

Olumsuz hava koşullarından dolayı okul bahçemiz yerine okulumuz kapalı alanları ve konferans salonunda bir araya gelen Erenköy Kız Lisesi eski mezunlarının yaşadıkları coşku görmeye değerdi. Önceki yıllarda okulumuzda görev yapmış bir çok emekli öğretmeninin de katıldığı mezunlar gününün teması bu yıl rengarenk buluşmalardı. Uzun süredir okulumuzdan uzak kalan okul müdürümüz Saadet Berna Ocakcıoğlu'da mezunlar gününe katılarak yaşanan coşkuya ortak oldu.

May

Okulumuz coğrafya dersi öğretmeni Ümran Taner rehberliğinde öğrencilerimiz İstek Bilge Kaan Okullarında gerçekleştirilen “Biyoçeşitlilik ve İnsan” Çalıştayına katıldılar. Erenköy Kız Lisesi  öğrencileri ve Coğrafya Zümresi okulumuzu başarı ile temsil ettt. Öğrencilerimizden Deniz Ceren Gül ve Azra Bade Efe çalıştay da yaptıkları sunumlar ile alkış topladılar. Belgrad Ormanında tüm okulların katılımıyla düzenlenen yarışmalar ile de öğrenciler arasındaki dostluklar pekiştirildi.

May

Çanakkale Harbi'nden sonra kazandığımız zaferlerin en büyüğü olan Kût'ül-Amâre Zaferi, aynı zamanda İngiliz tarihinin en büyük yenilgilerinden  biridir. Bağdat'ı ele geçirmeye yönelik planlar yapan İngilizlerin bu savaşta 13.309 askeri esir edilmistir.

Unutulmaması gereken, bu şanlı galibiyetin komutanı olan başta Halil Paşa olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz Kût'ül-Amâre Zaferi'nin 108. yıl dönümü kutlu olsun.

May

Uzman Psikolg İlknur Çelik okulumuz Aziz Haydar Konferans Salonunda "Teknolojinin Bilinçli Kullanımı" konulu seminer ile öğrencilerimiz ile bir araya geldi.

May

26 Nisan Cuma günü Erenköy Kız Lisesi 11. sınıf ögrencileri Edebiyat öğretmeni Ezgi Eziç Pala ve Rehber öğretmen Sibel Kaytaz eşliğinde Türkiye’nin ilk edebiyat müzesi ve Tevfik Fikret'in evi olan Aşiyan Müzesini ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz Türk edebiyatının önemli ismi şair,r essam ve mimar çok yönlü sanatçımız Tevfik Fikret’i daha yakından tanıma fırsatı buldu.

May

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 9-D , 9-A ve 11- G sınıflarıyla deyimlerimizi anlatan resim çalışmasını oyunlaştırarak okul panosunda sergiledik.

May

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 11- G sınıfı öğrencileriyle Kutadgu Bilig konulu çengel bulmaca hazırlayıp okul panosunda sergiledik. Öğrencilerimizin bulmacsyı çözme çalışmalarını takip ettik.

Nis

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Eğitimde İyi Örnekler: 2. Coğrafya Öğretmenleri Kongre ve Çalıştayı" İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

20-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenen çalıştaya okulumuz Coğrafya dersi öğretmenleri de katıldı. Öğretmenlerimizden Ümran Taner, çalıştayda "Bir Sürdürülebilirlik Hikayesi - Kompost Yapımı" atölyesinde okul bahçemizde öğrencilerimizle birlikte uyguladığımız Kompost yapımı hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Öğretmenlerimiz çalıştaya katılan diğer katılımcılara "Sürdürülebilir Tarım Yöntemleri" hakkında deneyimlerini paylaştılar.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve mezunlarımızın katılımlarıyla okulumuz Aziz Haydar Konferans Salonu'nda düzenlenen tören ile coşkuyla kutlandı.

Nis

“It's up to you to make the internet better" Adlı eTwinning Projemizde Sertifikalarımızı verdik.

Nis

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulumuz Aziz Haydar Konferans Salonunda öğrencilerine yönelik olarak ilk yardım semineri verildi.

Nis

"It's up to you to make the internet better" e-Twinning projemiz kapsamında öğrencilerimiz ebeveynlere yönelik olarak bir dijital vatandaşlık e-bülteni hazırladılar.

Nis

'It's up to you to make the internet better' adlı eTwinning Projemizin sunumu gerçekleştirildi

Okulumuzun sınıflarında  'It's up to you to make the internet better' isimli eTwinning projemizin sunum şeklinde incelenmesi yapıldı. Okul topluluğumuz, projeyi 9. sınıf öğrencilerimize detaylı bir şekilde anlattı.

Projede görevli öğrencilerimize, yaptıkları çalışmalar ve katkıları için teşekkür eder, bu önemli projede sergiledikleri özverili çalışma ve katılımlarından dolayı minnetlerimizi sunarız.